AL IS DE LEUGEN NOG ZO SNEL, ER IS ALTIJD WEL IEMAND DIE HET GELOOFT

Wereld  | Curaçao | Nederland  | Eten | Sport | Cultuur | werk | Reizen | Zeker Weten

jaaroverzicht 2017

"WTF happened"

HET EINDE DER TIJDEN AL DRIE KEER

UITGESTELD

Van een van onze verslaggevers

 

Het moet er toch een keer van komen. Maar niet in 2017. We moeten dit jaar helemaal uitzitten. Even dachten we dat het in september afgelopen zou zijn. Zo rond de Veense Kermis.  Plotseling was het toch weer 3 Oktober.

Er werd nog een poging gedaan om het dan maar ergens rond 29 oktober te organiseren maar men kreeg de neuzen niet dezelfde kant op.

 

Een poging om het dan maar in November te laten plaatsvinden werd niet serieus genomen. Volgend jaar beter.

ONDERWATER CONTINENT ZEALANDIA ONDEKT

Niet Atlantis maar Zealandia. Je zou verwachten dat Zealandia een vakantieparkje was in Goeree Overvlakkee. Of een industrieterrein op Curaçao. Maar niets is minder waar. Het is een heus continent.

Nu dachten wij het verschil tussen zeebodem en vaste land/ continent wel te kennen. Het vaste land kan ook onder de zeespiegel liggen. Is dit niet een voorbode voor de stijging van de zeespiegel? Zodat onze leiders dadelijk kunnen beweren dat er niets aan de hand is? Dat je niet perse boven de zeespiegel hoeft te liggen om een continent te zijn?

2017 WAS EEN LEUGEN

NIKS VAN WAAR. NU EEN ECHT JAAR GRAAG

HANS KREEG DONALD TRUMP ALS

PRESIDENT OP ZIJN VERJAARDAG

Curaçao, 20 januari 2017

 

“Ik dacht dat ik alles al had? Doe maar een flesje van iets. Maar dit had ik zeker niet verwacht” was de reactie van Hans Hogenboom. “Maar Donald was niet in zijn eerste leugen gestikt dus we moesten een beetje voorzichtig zijn. Zou het echt?”

 

Het leverde in ieder geval een groot feest op. “The largest Crowd Ever” zei Donald nog met zijn heerlijke gevoel voor understatement. Daarna bleef het nog lang onrustig in het land dat bekend staat als Verenigde Staten. Maar dankzij Donald weten we wel beter.

HOE EEN DAGDROOM UIT KWAM

Curaçao, november 2017 | Foto: Caroline Castendijk

 

“Waarom alleen in Amsterdam het geluid van rolkoffertjes. Dat willen wij ook. Het klinkt gezellig en het blijkt ook te kunnen zonder typische Amsterdamse bestrating”.

 

Dat was de motivatie van Hans en Karin te Curaçao om hun tweepersoonsbed te gaan verhuren. “Je krijgt er overigens wel een heuse kamer bij met badkamer en een gloednieuwe schuifdeur" zei Karin.

Een goede neus voor Marketing kan haar niet ontzegd worden en het verbaasde ook niemand echt dat de vierkante centimeters voorlopig volgeboek zijn.

STEL VERHUURT BED PER CM2 ONDER DE NAAM 'DAYDREAM CURAÇAO'

DE AARDE IS PLAT!

De ultieme samenzwering is natuurlijk dat de aarde rond zou zijn. De elite heeft dit ergens tijdens de verlichting bepaald terwijl ze dat in het geheel niet konden bewijzen. Het kwam hun goed uit en verklaarde het feit dan bij een maansverduistering er niet een small streepje over de maan liep maar de maan in de “schaduw” van de aarde staat. Jaja...

 

Dat terwijl we echt wel konden weten dat de maan van kaas is en hij regelmatig ververst moet worden. Alleen sandaaldragers houden van oude kaas. En sokken van geitenwol.

BEWIJS DAT ER NOG MENSEN NADENKEN GEVONDEN.

“OUT WITH A BANG”

FAKE GRAS!

…MET ECHTE

KERSTLIEDJES

KARIN EN HANS WENSEN IEDEREEN PRETTIGE FEESTDAGEN EN EEN GELUKKIG NIEUWJAAR

GEZIN HEEFT ALLEEN

MILLENIALS ALS KINDEREN

VOLVO ONTPLOFT MIDDEN IN WINKEL

Het gebeurde bij het afrekenen van twee plankjes in de Drive Through. Bij de kassa.
Het allerte personeel voorkwam een brand door direct te handelen. Daar stond hij dan...afgebrand na jaren trouwe dienst. Of bijna.

 

De Volvo is natuurlijk behoorlijk gekoppeld aan zijn monteur. Ook deze zat dit jaar nogal in de lappemand. Maar beide beloven een comeback in 2018. Hoe en waar is overigens nog niets over bekend. We houden u op de hoogte.

Op grote schaal werd er dit jaar ontmaskerd. Producers deden het om de sex, presidenten deden het om de macht en autoverkopers om de verkoop. Geen van allen waren op zoek naar vriendschap.

En nu blijkt ook het gras onder de picknicktafel niet echt te zijn. Waar en wanneer houd dit op?

Het is natuurlijk pech hebben maar het komt steeds vaker voor: alleen maar millenials als kinderen. Maar hoe ga je er mee om? Een cursus? Er is genoeg aanbod op het internet maar wie vertrouwt dit nog. Voor je het weet zit je in een bubble die helemaal niet past.

 

Als je zelf deel uit maakt van de verloren generatie en dan, in een vlaag van optimisme, toch aan de voortplanting begint is het natuurlijk ook niet eenvoudig. “Dit wisten we helemaal niet, hoe konden we dit nu weten” was de reactie van moeder Karin.

advertentie

BERT MAAKT HET GEZELLIG

ONTDEKT ONDER DE PICKNICKTAFEL

GAY PRIDE DREIGT MET STAKEN

 

Curaçao: Ook de transgender en homo gemeenschap van Curaçao wil wel eens in het nieuws. Terwijl ze veruit de mooiste en kleurrijkste vlag hebben van het eiland worden ze amper serieus genomen en vaak genegeerd.  “We leggen het hele eiland plat”.

 

Sneeuw is een leugen. Het verbergt, het dekt alles af. Zo lijkt het nog wat. Sommigen zeggen dat het een leugentje is voor bestwil of, zoals ze in Amerika zeggen, “a white lie.” Mooi, dat wel. Even niks zichtbaar.  Beetje als Kerst… vrede op aarde.

 

Een witte Kerst is daarom ook een beetje dubbelop. Maar samen met deze soundtrack vol ondergesneeuwde kerstliederen kan deze Kerst niet meer stuk.

 

 

Het zou overigens best kunnen dat dit een foto is van Dick Draaier. Wij staan hier namelijk zelf op. Dus excuses.

Ole Santa - Dinah Washington

Something For Christmas - Caro Emerald

There Is A Star - Sarah Macintosh

O Come, O Come, Emmanuel - Belle And Sebastian

Always In The Season - Pomplamoose

Silver Bells - Clarence White

Christmas Is For Mugs - Graham Parker

Christmas Must Be Tonight - The Band-

Christmas All Over Again -Tom Petty & The Heartbreakers

A Change At Christmas - The Flaming Lips

I Was Born In Bethlehem - Nick Lowe

Whatever Happened To Christmas - Aimee Mann

Blue Snowfall  - Kelly Hogan

Christmas Night - The Cave Singers

Snoopy’s Christmas Vs. The Red Baron- The Royal Guardsmen

(Merry Christmas) We Must Be Having One- Tammy Wynette

Christmas Eve Can Kill You- The Everly Brothers

Christmas Evermore  - Cold Specks

Put A Little Love In Your Heart - Jackie Deshannon