AL IS DE LEUGEN NOG ZO SNEL, ER IS ALTIJD WEL IEMAND DIE HET GELOOFT

Wereld  | Curaçao | Nederland  | Eten | Sport | Cultuur | werk | Reizen | Zeker Weten

jaaroverzicht 2018

"WTF happened"

2018: EEN INTOLERANT JAAR

INTOLERANTIE KOST VEEL ENERGIE

Van een van onze verslaggevers

 

Ook zo moe van al die witte websites met prachtig uitgelichte fruitschalen? Dan kan het best zijn dat u intolerant bent voor voedingsadviezen.

 

Wij raden u dan ook aan om deze voorlopig niet meer te bezoeken. U zult zien dat uw conditie er met sprongen op vooruit gaat. U hoeft dit natuurlijk niet in één keer te doen. Het beste is, wat wij noemen, een eliminatie proces te starten. Bijvoorbeeld maar één keer per week te googelen wat pastinaak ook alweer doet voor u lichaam.

KAAS IS SOMS VERANTWOORDELIJK VOOR NACHTMERRIES

Onderzoek wijst uit dat het eten van kaas vlak voor het slapen gaan onrustige dromen kan veroorzaken.

 

Vooral omdat we tegenwoordig toch nog even het een en ander moeten googelen op onze ipad en daarbij een blokje kaas hoort.

Volgens een gezamelijk onderzoek van de Universiteiten van Alkmaar en Gouda kunnen nachtmerries ook veroorzaakt worden door onverwerkte jeugdtrauma's. Zoals die keer dat je moest leren fietsen. Of  die vieze gehaktbal bij Tante Truus.

 

 

We kunnen nu helemaal niks meer hebben

Van een van onze verslaggevers

 

Zelfs schilderijen van Vermeer moesten plotseling glutenvrij. Maar dan zijn we er nog niet! Het Melkmeisje moet natuurlijk een Sojamelk Meisje worden, van haar hoofddoek ontdaan worden en het gele hesje liefst ook een andere kleur.

NEEM EENS EEN VOORBEELD AAN UW HUISDIER

 

 

We moeten allemaal wel eens tot 10 tellen. Maar het lijkt wel of alle lontjes korter aan het worden zijn. En niet alleen bij diegene die toch al niet het buskruit hebben uitgevonden.  Neem dan eens een voorbeeld aan uw huisdier.

 

 

WAT IS ER GEBEURT MET JORIS?

Van een van onze verslaggevers

 

We kennen allemaal Joris nog. Een sympathieke melkdrinker uit de late jaren zestig. Hij spoorde de jeugd aan om een Europese melkplas leeg te drinken. Onze almachtige bestuurders waren iets te fanatiek bezig geweest om honger voorgoed uit te bannen. Maar Joris wist iedereen te motiveren.

In de jaren die volgde ging het snel bergafwaarts met Joris. De nationale bekendheid steeg hem naar het hoofd. Maar het ging pas echt mis toen hij in de scene rondom Jantje Beton terecht kwam…lees meer>

 

 

'GEEF DE OUDERS MAAR WEER DE SCHULD!"

ENZYMEN ?

KARIN EN HANS WENSEN IEDEREEN PRETTIGE FEESTDAGEN EN EEN GELUKKIG NIEUWJAAR

Ouders slaan terug: wij hebben hier niets mee te maken

 

Vervelende kinderen bestaan niet. Het is namelijk altijd suiker of kleurstoffen die getolereerd worden door onze Europese regelgevers.

 

Het kan niet aan de opvoeding liggen omdat iedereen weet dat moeders wil wet is en vader het vlees snijdt. Laat je niets wijs maken.

 

 

Na gluten weer een nieuw woord: enzymen. Ook van enzymen weten we niet precies wat het is en hoe het er uit ziet. Deze anonimiteit komt ze natuurlijk goed uit.

 

Zo verdwijnen ze ongemerkt uit gekookte groenten en blijven onbedreigd zitten in ongekookte groenten.

 

Wat nu beter is weten we nog niet precies maar dat het garant staat voor opnieuw enkele nieuwe merken in de schappen staat nu al vast.

 

 

advertentie

JE BENT WAT JE EET

 

Bent u ook intolerant voor alles wat vreemd is? Voor iedereen die niet in de straat woont, voor niet passende feiten, lactose en gluten?

De hoogste tijd voor de zoveelste Gids. Het intolerante kookboek. Niet voor iedereen. Met een passend meetlint.

 

Nu we allemaal onszelf hebben teruggetrokken in onze eigen enclave, ook wel “bubble” genoemd is het de hoogste tijd om ook onze eetgewoontes, die toch een belangrijk onderdeel van onze identiteit zijn, te beschermen. Terug naar het kuiltje jus. Zonder moderne toevoegingen als die verderfelijke e-nummers, opgedrongen door de Europese elite. Zonder Gluten en Lactoses. Laat die lekker in hun eigen land blijven.

 

 

Glutenvrije Kerstmuziek

 

Steeds meer mensen blijken allergisch te zijn voor kerstmuziek. Waarschijnlijk wordt dit veroorzaakt door een overdosis van Mariah Carey, Chris Rea en alweer een versie van Feliz Navidad.

Niet alleen uw afweerstysteem kan hier niet meer tegen. Maar een meer gevarieërd menu doet wonderen. Geheel glutenvrij.

 

Cry Cry Christmas - The Sweptaways feat. Magnus Carlson & The Gray Brigade

Christmas Moon - Emmy the Great & Tim Wheeler

Donna & Blitzen - Badly Drawn Boy

Someday At Christmas - Stevie Wonder

Christmas In Prison - John Prine

Smokey Mountain Christmas  - Jeannie Kendall

Christmas Carol - Lindi Ortega

Carol Of The Bells - The Last Bison

Carry Me Home - Hey Rosetta!

Christmas Isn’t Christmas - The Boy Least Likely To

Have Yourself A Merry Little Christmas - Cat Power

Goodbye England Covered in Snow - Laura Marling

Christmas must be tonight - Bahamas

Merry Xmas I Love You - Sonny & The Sunsets

The Last Month Of The Year - The Fairfield Four & The Nashville Bluegrass Band

Dashing Through the Snow - Duke Ellington

May everyday be Christmas - Irma Thoma

I Saw Mommy Kissing Santa Claus -Amy Winehouse

(Don’t call me) Mrs Christmas - Emmy the Great & Tim Wheeler

Remember (Christmas) - Harry Nilsson

 

GLUT(EN) ?

Waarom spreken we bij gluten overigens altijd in meervoud? Kan men niet De Glut zelf verantwoordelijk maken voor veel ongemak. Scheren wij niet alle gluten over 1 kam? Hoe gevaarlijk is dit gegeneraliseerd wel niet. Zo denken we dadelijk dat we allemaal een gluten intolerantie moeten hebben.